De Therapie

Jij bent anders dan ik. Daarom is de juiste aanpak van onze klachten ook anders. Iedereen heeft dus een persoonlijke aanpak nodig. Om duidelijk in beeld te krijgen wat voor jou de juiste aanpak is, moeten we ontdekken wat de oorzaak van je klachten is. Hoe meer we weten, hoe effectiever de aanpak is, dus hoe eerder je van je klachten af bent.

Je uitgebreide intake vragenlijst over jezelf en je klachten is altijd mijn start. Vaak gebruik ik lichamelijk onderzoek, beweegtesten, voedingsdagboek, poepjournaal en zelftesten. Ik kan ook gebruik maken van laboratoriumonderzoeken. Hier onderzoeken ze bloed, urine, speeksel en/of ontlasting.

In de aanpak van je klachten kan ik gebruik maken van uitgebreide kennis en vele technieken, maar ik kan t niet alleen. Jij moet gemotiveerd zijn om je gewoonten te veranderen, want ” Doe wat je altijd deed, dan hou je wat je hebt.” 

In mijn aanpak maak ik gebruik van fysiotherapie en orthomoleculaire therapie met o.a.:

Advies over passende voeding en voedingsstoffen (vitamines en mineralen), eet-en beweeg advies, oefeningen, gebruik van tape, fasciatherapie, darmtherapie.

 

Onderzoeken:

Onderzoeken

Eat Clean Move Better werkt samen met RP Sanitas Humanus. een zeer betrouwbaar en gerenommeerd laboratorium.

Je bent niet verplicht om testen te laten doen, maar het maakt een gerichte en snellere therapie mogelijk.

Darmgezondheidsonderzoek

Voor deze onderzoeken is ontlasting nodig. Je doet het in een buisje en stuurt het naar het laboratorium. 

Deze testen leveren o.a. inzicht in je verteringsenzymen uit je alvleesklier, darmflora, parasieten, Candida belasting, je darmwandgezondheid, je slijmvliesimmuunsysteem (ook in je longen, en holtes), je gevoeligheid voor allergieën en ontstekingsziektes, virussen en bacteriën. 

Voedingsintolerantie

Voor de voedingsintolerantie test zijn 3 buisjes bloed nodig. Dit kun je bij een prikpunt laten afnemen. 

Deze test geeft aan op welke voeding je lichaam geïrriteerd reageert. Je lichaam kan er o.a op reageren met ontstekingen, diarree, huidirritatie, buikpijn of hoofdpijn.

De gezondheid van je darm wordt door de irritatie ondermijnd. Door de voeding die irritatie opwekt, te vermijden, krijgt je darm de gelegenheid zich te herstellen.

Basis gezondheids test.

De SKB test, waar een druppel bloed voor nodig is, brengt de basis van jouw gezondheid in kaart. Deze test kun je bij Eat Clean Move Better in de praktijk laten doen.

Je krijgt een indruk van o.a.  je ontstekingen, mineralen tekort, zuurstofopname, rode bloedcellen, ontgiftingscapaciteit, darmgezondheid, gevoeligheid voor ziektes en allergieën, hormonale verstoring en stressbelasting.

Eat Clean Move Better is lid van de beroepsvereniging het MBOG , de maatschappij ter bevordering van de orthomoleculaire geneeskunde

Eat Clean Move Better maakt gebruik van het laboratorium RP Sanitas Humanus.