Darmtherapie

Darmtherapie

Een goede gezondheid begint in je darm

Elke behandeling werkt beter met een gezonde darm

Darmtherapie is een verdieping van de orthomoleculaire therapie en wordt vaak ingezet bij langdurige(chronische) klachten; Zoals Reuma, fybromyalgie, MS, Sarcoidose, darmklachten, darmontstekingen, andere chronische ontstekingsaandoeningen. Vage vermoeidheidsklachten hebben ook vaak te maken met een disbalans in de darm.

In mijn pogingen om een klacht in de kern aan te pakken, blijkt dat ik steeds weer bij de darm uitkom. Door de gezondheid van de darm te verbeteren, krijgt je lichaam de kans om voedingsstoffen beter op te nemen, je hebt minder ontstekingen, je krijgt een mooiere huid, je humeur en concentratie verbeteren, je hebt minder kans op immuunproblemen enz.

Voedingsintolerantie ontstaat in een darm met disbalans. Bij het blijven nemen van deze irriterende voeding, krijgt je darm niet de kans om te herstellen. Zo kom je  langzaam in een negatieve spiraal. Testen en voedingsadvies kunnen je gezondheid weer verbeteren.

De duur van een darmtherapietraject is afhankelijk van je therapietrouwheid en je lichamelijke gezondheidsstatus en kan een half jaar of langer duren.  

Mail of bel eens om te ontdekken of darmtherapie iets voor jou is.  sietske@eatcleanmovebetter.nl

Tarief:

zie orthomoleculaire therapie

Vergoeding:

Bij Eat Clean Move Better  betaalt u uw consult en kunt u de factuur indienen bij uw zorgverzekeraar.

Onderzoeken en supplementen worden doorgaans niet vergoed.

 

Onderzoeken:

Onderzoeken

Eat Clean Move Better werkt samen met RP Sanitas Humanus. een zeer betrouwbaar en gerenommeerd laboratorium.

Je bent niet verplicht om testen te laten doen, maar het maakt een gerichte en snellere therapie mogelijk.

Darmgezondheidsonderzoek

Voor deze onderzoeken is ontlasting nodig. Je doet het in een buisje en stuurt het naar het laboratorium. 

Deze testen leveren o.a. inzicht in je verteringsenzymen uit je alvleesklier, darmflora, parasieten, Candida belasting, je darmwandgezondheid, je slijmvliesimmuunsysteem (ook in je longen, en holtes), je gevoeligheid voor allergieën en ontstekingsziektes, virussen en bacteriën. 

Voedingsintolerantie

Voor de voedingsintolerantie test zijn 3 buisjes bloed nodig. Dit kun je bij een prikpunt laten afnemen. 

Deze test geeft aan op welke voeding je lichaam geïrriteerd reageert. Je lichaam kan er o.a op reageren met ontstekingen, diarree, huidirritatie, buikpijn of hoofdpijn.

De gezondheid van je darm wordt door de irritatie ondermijnd. Door de voeding die irritatie opwekt, te vermijden, krijgt je darm de gelegenheid zich te herstellen.

Basis gezondheids test.

De SKB test, waar een druppel bloed voor nodig is, brengt de basis van jouw gezondheid in kaart. Deze test kun je bij Eat Clean Move Better in de praktijk laten doen.

Je krijgt een indruk van o.a.  je ontstekingen, mineralen tekort, zuurstofopname, rode bloedcellen, ontgiftingscapaciteit, darmgezondheid, gevoeligheid voor ziektes en allergieën, hormonale verstoring en stressbelasting.

Eat Clean Move Better is lid van de beroepsvereniging het MBOG , de maatschappij ter bevordering van de orthomoleculaire geneeskunde

Eat Clean Move Better maakt gebruik van het laboratorium RP Sanitas Humanus.

Adres:

Treebord 24

2811EA Reeuwijk

Telefoon:

06 21567027

E-mail:

sietske@eatcleanmovebetter.nl