Artritis

Artritis, Artrose, Reuma, Jicht, Sarcoïdose, Bursitis, Tendinitis, Fybromyagie.

Geef je lichaam de kans  zichzelf te herstellen.

Meer energie, minder pijn en vrij bewegen en leven. 

Artritis betekent een ontstoken gewricht. 

Ontstekingen in je lichaam kunnen ontstaan door verzuring, gifstoffen afzetting, slechte lever- of nierfunctie, vitaminen of mineralen tekort, darmproblemen en/of overgevoelig immuunsysteem. 

Door de situatie in je lichaam te verbeteren, geef je je lichaam de mogelijkheid om zich te gaan herstellen.

 

Chronisch betekent: Langdurig.

Niet perse levenslang.

Je hoeft er niet mee te leren leven!

Oorzaak en Onderzoek

Veel aandoeningen hebben met ontstekingen te maken, irritaties in het lichaam (pijn, dik, rood). Het lichaam is aan het proberen jou te herstellen, maar het lukt niet om een of andere reden, maar wat is die reden? De aard van de ontstekingen kan liggen in gifstoffen, verzuring, geblokkeerde afvoer, of toegenomen aanvoer van gifstoffen en/of voedingsstoffen tekorten. Vaak hebben deze oorzaken te maken met de lever, nieren en darmen.  Onderzoeken maken duidelijk wat er nodig om een zo effectief mogelijke therapie te kunnen kiezen voor het beste resultaat. Onderzoek  varieert van een voedingsdagboek bijhouden tot bloedonderzoek in een laboratorium. 

De juiste aanpak.

Uit alle gegevens die ik over je heb verzameld ontstaat een therapieplan. Hierin vind je de uitslagen van de testen, de toe te passen therapieën en de adviezen. Je therapieplan is uniek en specifiek. Hierbij kun je denken aan juiste voeding, voedingsstoffen, juist bewegen, ontspannen, ademen en een juiste mindset.  Hiermee creëren we goede immuniteit, ontgifting, orgaan ondersteuning, minder ontstekingen, meer energie, pijn vermindering en vrijer bewegen en leven.

Nieuwe gewoontes

Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd al had. In dit geval geen verbetering van je klachten. Dus tijd voor verandering!

Door jezelf de gezondheid bevorderende nieuwe gewoontes eigen te maken bevorder je je eigen herstel.  Voor blijvende verandering is tijd en motivatie noodzakelijk. Nu je dit leest, heb je de eerste stap al gezet! Goed bezig!

Klachtenvrij worden en blijven

 Het slagen van dit traject valt of staat met de mate van therapietrouw, de begin-gezondheidsstatus van je lichaam en je motivatie. Dit traject duurt 6 maanden, hierin ontvang je een daverende start. Sommigen zullen meer tijd nodig hebben om hun hele lichaam weer fit te krijgen. De periode van 6 maanden is voldoende om je nieuwe gewoontes gewoon te gaan vinden, waardoor je het daarna makkelijk voort kunt zetten. 

“Habits that took years to built, do not take a day to change.’